KORD er et designstudio i Oslo. Våre oppdrag spenner fra visuelle identiteter og grafiske profiler, til hele utstillingskonsepter, gjennomdesignede bokproduksjoner, visuelle kampanjer og nettsteder.

Prosjekter

Stilton Literary Agency

Identitet, nettsted

Stilton Literary Agency representerer en liste svært vellykkede skandinaviske forfattere innen voksen skjønnlitteratur, fortellende sakprosa og barne-/ung- og voksenlitteratur. Ved siden av å fremme etablerte forfattere, er Stilton aktivt på leting etter de nye stemmene i Skandinavia.

Dramatikkens hus

Identitet

Dramatikkens hus er et nasjonalt kompetanse- og utviklingssenter for ny dramatikk og scenetekst. Fremste mål er å bidra til utviklingen av ny dramatikk av høy kvalitet. Senteret skaper møtepunkter mellom dramatikere og teatrets andre «stemmer»: regissører, aktører, dramaturger og publikum.

Peloton

Identitet

«The peloton (from French, meaning little ball or platoon and cognate to the English word pellet), field, bunch or pack is the main group of riders in a road bicycle race.»

Kortfilmfestivalen i Grimstad

Profil, kataloger, nettsted

Kortfilmfestivalen startet i 1978 som en ung og radikal motkultur til den etablerte norske filmbransjen og et monopolistisk NRK. I dag, 37 år etter, er den blitt en av pilarene i norsk filmliv som alle med interesse for norsk films framtid får med seg.

by:Larm

Identitet

Lars Backer

Utstilling

Utstillingen er tverrfaglig og viser møbler, gjenstander, historiske fotografi og Lars Backers tegninger i tillegg til maleri av J.C. Dahl, Harriet Backer og Per Krohg. Utstillingen starter med en presentasjon av hans arbeider og ender med Lars Backers tre epokeavgjørende funksjonalistiske bygninger som blir viet spesiell oppmerksomhet.

Geitmyra matkultursenter for barn

Identitet

”Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt.”

Deichmanbladet

Redaksjonell design

Til glede for Oslos litteraturinteresserte publikum: Hovedbiblioteket i Oslo har vekket det ærverdige Deichmanbladet til live igjen, etter flere tiårs dvale. Et poengtert og sobert visuelt uttrykk, med en høyt nivå på foto og redaksjonelt innhold. Kord har stått for utvikling av designmal for bladet, og forestått design av utgivelsene siden høsten 2013.

Litteraturfestivalen i Akershus

Siste uken av oktober fylles folkebibliotekene i Akershus opp av forfattere, mennesker, opplevelser og litteratur. Litteraturfestivalen i Akershus er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Akershus og kommunene i Akershus. Gjennom felles innsats er målet å skape blest om biblioteket som møteplass og arena for arrangementer.

22. juli-senteret

Utstilling

22. juli-senteret ligger i Høyblokka i regjeringskvartalet. Senterets utstilling forteller historien om terrorangrepet i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Grønn hverdag

Grønn hverdag ønsket seg et utstillingskonsept som som skulle inspirere og motivere oss til å begrense eget forbruk med påfølgende mindre avfallsproduksjon. Utfordringen var å designe et konsept som i seg var 200% miljøvennlig med tanke på ressursbruk.

Næringsliv og menneskerettigheter

Norske selskaper bidrar til tusenvis av arbeidsplasser globalt, og norske myndigheter ønsker å være en best mulig støtte for norske aktører i det internasjonale bildet.

Munch-Auksjonen

Profil, kataloger

Munch-Auksjonen er en internasjonal spesialauksjon utelukkende viet arbeider signert Edvard Munch. Munch-Auksjonen er en internasjonal merkevare og innehar internasjonale auksjonsrekorder innenfor de fleste grafiske teknikker. Det gjør den til en av de betydeligste referansene i Munch-markedet.

Metal Hammer Norway

Redaksjonell design

Helt siden første utgivelse av Metal Hammer i 1984, har Metal Hammer Magazine holdt seg på topp som et av de ledende magasinene innen rock og metal verden over. 30 april 2011 kom endelig Metal Hammer på norsk!

Verdensmagasinet X

Redaksjonell design

VERDENSMAGASINET X ER et redaksjonelt uavhengig magasin med fokus på globale spørsmål, utviklings- og utenrikspolitikk. Magasinet setter søkelys på mennesker, historier og perspektiver fra Afrika, Asia og Latin-Amerika. Gjennom fotoserier, reportasjer og essay løfter magasinet fram problemstillinger som blir borte andre steder.

Groruddalssatsingen

Plankontoret for Groruddalen koordinerer innsatsen mellom Oslo kommunes etater og virksomheter, og mellom stat og kommune. Siden 2012 har Kord vært Groruddalssatsingens samarbeidspartner på utvikling av visuell profil, utvikling og produksjon av trykksaker, materiell, samt rådgiver og konsulent på visuell kommunikasjon for bydelskontorene som er knyttet til prosjektet.

We

Platecover

Remember Frigg

Utstilling

Utforming av oljefeltets ulike installasjoner stiller krav til hyperfunksjonalitet. Utstillingens estetikk og dramaturgi adopterer dette. Vi stillte de samme kravene til utstillingsgrafikken som det kreves av olje og gassinstalllasjoner; Fra stilisering og optimalisering av symboler, valg av skriftsnitt med optimal informasjonsverdi, til farger og skiltutforming.

Morgenbladet illustrasjon

Illustrasjon

Osl Gardermoen - Høytidsgrafikk

En hovedflyplass brukes av hele befolkningen uansett religion, seksuell legning og politisk overbevisning. Med vår høytidsgrafikk og utsmykkingsobjekter skaper vi en atmosfære av høytid for ALLE. Arbeidshypotesen var at vi skulle pynte flyplassen til høytid rundt juletider.